Ötvenszer riasztották a tűzoltókat a vihar miatt Mosonmagyaróváron

Vágólapra másolva!
Heves eső zúdult Mosonmagyaróvár térségére, kedd este több mint ötven helyre riasztották a tűzoltókat. Országos Meteorológiai Szolgálat kedden sárga riasztást adott ki a várató felhőszakadások miatt.
Vágólapra másolva!

Több mint ötven riasztás érkezett kedd este kilenc óráig a tűzoltósághoz és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) megyei ügyeletére a Mosonmagyaróvár térségében kialakult heves esőzések miatt. Az OKF óközleményében azt írta: a mosonmagyaróvári hivatásos önkormányzati tűzoltóság valamennyi gépjárműve részt vesz a beavatkozásokban, szivattyúzza a vizet a lakóépületekből. Segítik őket a győri hivatásos tűzoltók, továbbá Jánossomorja, Mosonszolnok, Rajka, Levél és Hegyeshalom önkéntes tűzoltói is.

A beavatkozást nehezíti, hogy a vízelvezetők sok helyen nem tudják elvezetni az esővizet. Az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden a heves esőzések, viharok miatt a Dél-Alföld kivételével egész Magyarországra sárga (alapszintű) riasztást adott ki. Helyenként ugyanis kisebb felhőszakadások lehetnek, azaz rövid idő alatt több mint 25-30 mm csapadék hullhat. A fülledt, zivataros idő várhatóan csütörtüökig tart (részletekről itt olvashat).