Leváltatnák igazgatójukat az esztergomi kórház főorvosai

Vágólapra másolva!
"Nem élvezi a főorvosi kar bizalmát", ezért nem kívánnak tovább együtt dolgozni az esztergomi Vaszary Kolos Kórház főorvosai és nővérei az intézmény vezetőjével. Az erről szóló levelet Esztergom polgármesterének, Tétényi Évának is átadták, aki úgy véli, az orvosok megtudták, hogy az igazgató egy fővárosi kórház vezetői posztjára pályázott, ez vezethetett a bizalomvesztéshez.
Vágólapra másolva!

Az igazgatóságon kívül Tétényi Évának is átadták az esztergomi Vaszary Kolos Kórház főorvosai azt a levelet, amiben kifejtik: nem kívánnak tovább együtt dolgozni az intézmény vezetőjével, Kollár Zoltánnal. "A reorganizációs elképzeléseket olyan vezető kezébe kívánjuk helyezni, aki élvezi a főorvosi kar bizalmát" - olvasható a levélben, amit 17 osztályvezető főorvos és a nővéri kar nevében az ápolási igazgató írt alá.

Tétényi Éva azt mondta, tudomása szerint a főorvosok megtudták, hogy vezetőjük egy fővárosi kórház igazgatói posztjára pályázott. A polgármester szerint a főigazgatói értekezleten a főorvosok levelének felolvasása után néhányan hozzászóltak, majd az intézmény vezetője közölte, olyan dolgokról kíván beszélni, amiket nem osztana meg a vendégekkel, ezért a főorvosok és a főnővérek is távoztak.

Kollár Zoltán főigazgató az MTI-nek nem tagadta, hogy máshová pályázott volna. Azt mondta, őt a képviselő-testület kérte fel a munkára, a munkáltatói kérdések eldöntése pedig a polgármester és a képviselők dolga, ezért az ügyről bővebben nem kívánt nyilatkozni.