Megégett egy férfi, amikor robbanás történt a házában Mályiban

Vágólapra másolva!
Robbanás történt egy családi házban a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Mályiban kedden - közölte a rendőrség. Valószínűleg a vezetékes gáz robbant be, a ház lakója súlyos égési sérüléseket szenvedett. A környéket kiürítették.
Vágólapra másolva!

Kilenc óra húsz perckor érkezett a bejelentés a rendőrségre a Borsod megyei Mályiból arról, hogy robbanás történt egy házban. Amikor a rendőrök odaértek, tűz ütött ki a házban. A bent tartózkodó férfit kihozták, de súlyos sérüléseket szenvedett, testfelületének nagy része megégett.

A rendőrségi szóvivő elmondta, hogy az eddigi információk szerint vezetékes gáz robbant be a házban, amelynek a négy része kiégett. A tűzoltók három gázpalackot is megnyitott, égő állapotban hoztak ki a lakásból. A környéket mintegy százötven méteres körzetben kiürítették.

A Tigáz szolgáltató délutáni közleményben pontosította a délelőtti rendőrségi információkat: kedden a délelőtti órákban, Mályi településen gázrobbanás történt egy lakóingatlanon, amit szándékosan idéztek elő. Az esetnél nem a vezetékes földgáz robbant be, a robbanás előidézése PB palackról történt - olvasható a cég levelében.