A mozdonyvezetők csütörtökön tüntetnek a Kossuth téren

Vágólapra másolva!
A korkedvezményes és korengedményes nyugdíj tervezett megszüntetése ellen tiltakoznak a mozdonyvezetők csütörtökön. Szerintük a hatvan év feletti és ahhoz közel járó mozdonyvezetőknek alig van esélyük megfelelni az egyre szigorodó pályaalkalmassági követelményeknek.
Vágólapra másolva!

A Mozdonyvezetők Szakszervezete (MOSZ) demonstrációt tart csütörtökön a Parlament előtt a Kossuth téren, amelyen a korkedvezményes és korengedményes nyugdíj tervezett megszüntetése ellen tiltakoznak - közölte az érdekvédelmi szervezet.

A mozdonyvezetők szerint a kormány nem hajlandó az egyeztetésekre, így nem tesz eleget törvényi kötelezettségének. A szakszervezet a tárgyalások azonnali megkezdését követeli, azt szeretnék elérni, hogy a kedvezményes nyugdíjazás lehetősége megmaradjon.

A munkavállalói érdekképviselet szerint ezek együtt biztosították a szakmából való tisztes visszavonulás lehetőségét azoknak a mozdonyvezetőknek, akik a szigorított, idősebb korban egyre kevésbé teljesíthető pályaalkalmassági követelmények és a munkakör okozta egészségkárosodásuk miatt hivatásuk feladására kényszerültek.