Csokival segítették ki a véradáson Navracsicsot

véradás, Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes vért ad
Vágólapra másolva!
Az [origo] helyszíni tudósítója szerint Navracsics Tibor igazságügyi miniszter nem érezte jól magát, ezért borogatással és csokival ápolták egy hétfői véradáson. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium szerint Navracsics nem lett rosszul. Az eseményen egy államtitkár nem adhatott vért.
Vágólapra másolva!

Levélben tagadta a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, hogy rosszul lett volna Navracsics Tibor a hétfői kormánytisztviselői véradónapon. A KIM szerint pontatlan volt az erről szóló tudósítás.

A rosszullétről az [origo] helyszíni tudósítója számolt be. Tudósítónk szerint Navracsics Tibor igazságügyi miniszter, Répássy Róbert igazságügyi és Gál András Levente közigazgatási államtitkár jelentkezett, de a véradásuk nem volt zökkenőmentes.

Répássy Róbert eleve nem adhatott vért, mint az [origo]-nak elmondta, alacsony hemoglobinszintje miatt. Navracsics Tibor pedig véradás közben rosszul lett, az ápolók a homlokára tett vizes borogatással, vízzel és csokival igyekeztek segíteni rajta. Egyedül Gál András Leventénél nem merült fel semmilyen probléma.

Forrás: MTI/Kovács Tamás
Navracsics Tibor vért ad

Tudósítónk szerint az egyik kisegítő azt mondta a véradás egyik pillanatában az eseményt követő forgatócsoportoknak, hogy ne kérdezzék a minisztert, mert nem érzi jól magát, a miniszter egyik munkatársa pedig szintén kérte, hogy ne készüljön felvétel Navracsicsról. Tudósítónk szerint ez után többen körbevették a minisztert, ekkor kapott csokit, borogatást és vizet.

A véradónapot az Önkéntesség Európai Éve 2011 programsorozat alkalmából szervezte a KIM az Országos Vérellátó Szolgálattal (OVSZ) közösen. Ez az első ilyen alkalom, Budapesten egyszerre hét minisztériumban lehet vért adni, de a megyeszékhelyeken lévő kormányhivatalokban is fogadnak önkéntes véradókat, akiktől egyenként 4,5 deciliter vért vesznek. Videós beszámoló az eseményről: