Délután dönthet a bíróság Szima Judit előztes letartóztatásáról

Vágólapra másolva!
A Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete szerint rágalom, hogy Szima Judit főtitkár a saját céljaira használta volna fel a szervezet pénzét. A tagok úgy tudják, a hűtlen kezeléssel meggyanúsított főtitkár előzetes letartóztatásáról hétfőn délután dönt a bíróság az ügyészség javaslatára.
Vágólapra másolva!

A Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének (TMRSZ) szóvivője szerint ma délután két órakor kezdődik az a tárgyalás, amelyen döntenek Szima Judit előzetes letartóztatásáról. A szakszervezető főtitkárát pénteken délután vették őrizetbe Szekszárdon, miután a Kaposvári Nyomozó Ügyészség hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények gyanújával eljárást indított ellene. Az előzetes letaróztatása maxium 72 óráig, azaz hétfő estig tarthat.

A szakszervezet péntek éjjel a honlapján közölte, hogy Szima Juditot pénteki előállítása és kihallgatása után őrizetbe vették, és Szekszárdról Kaposvárra szállították. Az MTI-nek név nélkül nyilatkozó rendőrségi forrás szombaton megerősítette az őrizetbe vétel tényét. A Somogy Megyei Főügyészség pénteken annyit közölt, hogy "konkrét adatokkal alátámasztott feljelentés alapján" rendelték el a nyomozást. (Erről bővebben ebben a cikkünkben olvashat.) Az [origo] hétfőn megpróbálta elérni az ügyészséget, hogy részleteket tudjunk meg az ügyről, illetve arról, hogy kezdeményezik-e Szima Judit előzetes letartóztatását, de az ügyészségen senkit nem találtunk, aki válaszolhatott volna kérdéseinkre.

A Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete már pénteken közleményben állt ki a meggyanúsított főtitkár mellett, és "szemenszedett hazugságnak" valamint rágalomnak nevezték a gyanúsítást. A TMRSZ éves költségvetése százmillió forint körül van, bevételeik tetemes része a tagdíjakból jön össze, gazdálkodásukat a tagság hagyja jóvá és független könyvvizsgálók ellenőrzik - mondta Ökrös Attila szóvivő az [origo]-nak. Ökrös szerint az elmúlt években az APEH is többször ellenőrizte a szakszervezet gazdálkodását, és mindent rendben találtak, a tagság pedig megbízik Szima Juditban.

A szakszervezet hétfőn délután három órától újra tüntetést tart a Kossuth téren a korkedvezményes nyugdíjak szabályainak változtatása miatt, de a közleményükben jelezték, hogy várják azokat is, akik Szima Judit mellett akarnak kiállni.

Szima Judit nem először áll bíróság elé. A katonai bíróság tavaly decemberben hozott jogerős ítéletet az ügyében: bűnösnek találta bujtogatás miatt, és pénzbüntetésre ítélte. Szima az ítélet alapján elvesztette alezredesi rangját is.