Szakadó esőben tüntetett a Tettrekész szakszervezet

Vágólapra másolva!
A Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének (TMRSZ) nagyjából 300-500 tagja tüntetett hétfőn a zuhogó esőben a parlament előtt. A demonstrálók azért vonultak az utcára, mert az Országgyűlés hétfőn szavazott a korkedveményes nyugdíjakról szóló alkotmánymódosításról.
Vágólapra másolva!

A Parlament és a Belügyminisztérium épülete előtt tüntetett hétfőn a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete. A nagyjából 300-500 demonstrálónak a rendezők egyike jelentette be: Szima Juditot, a szakszervezet főtitkárát a bíróság szabadlábra helyezte és lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el vele szemben.

A Tettrekész szakszervezet főtitkárát múlt pénteken gyanúsítottként hallgatták ki Szekszárdon, majd éjjel őrizetbe vették hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények miatt. A nyomozást aznap a Kaposvári Nyomozó Ügyészség rendelte el "konkrét adatokkal alátámasztott feljelentés alapján". "Olyasmivel vádolnak, amit nem követtem el" - mondta Szima Judit hétfőn újságíróknak a bíróság folyosóján a határozat kihirdetését követően, hozzátéve: rendkívüli módon megalázták.

A Somogy Megyei Főügyészség pénteken annyit közölt, hogy "konkrét adatokkal alátámasztott feljelentés alapján" rendelték el a nyomozást. A Teol.hu Tolna megyei hírportál meg nem erősített információi szerint a nyomozóügyészek elsősorban arra voltak kíváncsiak, hogy a főtitkár költött-e, illetve ha igen, mennyit a szakszervezet pénzéből saját céljaira.

Fotó: Pályi Zsófia [origo]

A Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete a zuhogó esőben demonstrált a Parlament előtt.