Püspökladányban megválasztják a balesetben elhunyt Arnóth Sándor utódját

Vágólapra másolva!
Időközi országgyűlési képviselő-, polgármester-, illetve önkormányzati képviselő-választást tartanak ma az ország négy településén: Püspökladányban, Noszlopon, Nagytevelen és Debrecenben.
Vágólapra másolva!

Országgyűlési képviselőt választanak Hajdú-Bihar megye 6-os számú, Püspökladány központú egyéni választókerületében vasárnap, ezzel egy időben Püspökladányban időközi polgármester-választást is tartanak. Az időközi választást azért kellett kiírni, mert Arnóth Sándor, a térség fideszes országgyűlési képviselője, Püspökladány polgármestere márciusban autóbaleset áldozata lett.

A képviselői mandátumért négyen versengenek, a választásra jogosult több mint negyvenezer állampolgár Bodó Sándor (Fidesz-KDNP), Bangóné Borbély Ildikó (MSZP), Rigán István (Jobbik) és Kocsány József (LMP) közül választhat képviselőt. A polgármesteri posztért egy kormánypárti, egy jobbikos és két független jelölt indul.

Polgármestert választanak a Veszprém megyei Noszlop községben is, az időközi választást Pintér Ferenc független polgármester nyugdíjba menetele miatt kell megtartani, a tisztségért négy független jelölt indul. Az ugyancsak Veszprém megyei Nagytevelen szintén polgármester-választás lesz, mivel a korábbi településvezető, Magyar József egészségi okokra hivatkozva márciusban lemondott tisztségéről.

Debrecen 9. számú egyéni képviselői választókerületében időközi önkormányzati képviselő-választást tartanak. A voksolásra azért van szükség, mert Győri Gyulát (Fidesz), a térség korábbi képviselőjét a Nemzeti Közlekedési Hatóság légügyi elnökhelyettesévé nevezték ki, és ez a pozíció összeférhetetlen a képviselői munkával. A Fidesz-KDNP, az MSZP, a Jobbik, az LMP és egy helyi egyesület jelöltje mellett egy független is indul.