Hűtlen kezelés miatt nyomoznak a Tettrekész szakszervezet ellen

Vágólapra másolva!
Állítólag konkrét adatokkal alátámasztott feljelentés alapján kezdett nyomozni a kaposvári ügyészség a Tettrekész rendőri szakszervezet ellen.
Vágólapra másolva!

Hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények miatt nyomozás indult a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete működése során elkövetett cselekmény miatt ismeretlen tettes ellen - közölte a Somogy megyei főügyész. A nyomozást a Kaposvári Nyomozó Ügyészség konkrét adatokkal alátámasztott feljelentés alapján rendelte el - áll Horváth Szilárd közleményében.

Az MTI péntek esti információja szerint gyanúsítottként hallgatják ki Szima Juditot, a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezet főtitkárát péntek késő délután óta a szekszárdi rendőrségen a kaposvári nyomozóügyészek. Varga Péter szekszárdi rendőrkapitány az MTI érdeklődésére azt mondta: a kapitányságnak nincs hatásköre az eljárásban.

A Tettrekész honlapján péntek este megjelent hír szerint a főtitkár előállítása előtt házkutatás tartottak a szakszervezet szekszárdi irodájában. A Tolnai Népújság internetes lapja úgy értesült, hogy Szima Judit kihallgatása késő este is folyamatban van. A portál hivatalosan meg nem erősített információi szerint a nyomozóügyészek elsősorban arra kíváncsiak, hogy a főtitkár költött-e, illetve ha igen, mennyit a szakszervezet pénzéből saját céljaira.

Nem ez az egyetlen ügy, amiben a szakszervezet érintett. A katonai bíróság tavaly decemberben hozott jogerős ítéletet Szima Judit, a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének főtitkára ügyében. A bíróság Szimát bűnösnek találta bujtogatás miatt, és pénzbüntetésre ítélte. Szima az ítélet alapján elvesztette alezredesi rangját is.