Blikk: Újabb buszsávokat tervez a BKK a fővárosban

Vágólapra másolva!
A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) további 14 új buszsáv kijelölését tervezi szerte a fővárosban - tudta meg a Blikk.  A BKK az elmúlt napokban festett fel buszsávot az M1-M7 autópálya közös bevezető szakaszán, emiatt szerdán már tízkilométeres kocsisor alakult ki a Budaörsi úton.
Vágólapra másolva!

Újabb 14 új buszsávot jelölne ki a Budapesti Közlekedési Központ a fővárosban - írja a csütörtöki Blikk pontosan meg nem nevezett forrásra hivatkozva. Hogy hol, arról a BKK vezetése nem adott tájékoztatást a lapnak.

A BKK az elmúlt napokban festett fel buszsávot az M1-M7 autópálya közös bevezető szakaszán, a Nagyszőlős úti csomópontban. A kivitelezés egy EU-projekt keretében zajlott, amelyet még 2008-ban szavazott meg a Fővárosi Közgyűlés. A felfestés miatt jelenleg a Budapest felé vezető oldalon az eddigi kettő helyett a járművek csak egy sávban haladhatnak. Emiatt az elmúlt napokban jelentős torlódások alakultak ki, és sokan támadták a módosítást.Szerda reggel már 10 kilométeres sor állt a BAH-csomóponttól Budaörsig. Még a buszok is araszolni kényszerültek, mivel a dugó ott is megbénította a forgalmat, ahol még el sem kezdődött a buszsáv.

A BKK szerint még mindig jobb egy dugó a városon kívül, mint bent a városban. "Ha a torlódás elkerülhetetlen, az olyan szakaszon jöjjön létre, ahol van buszsáv és ahol így a tömegközlekedés előnyben részesíthető" - érvelt a BKK internetes oldalán.

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere a Facebookon tette közzé Tarlós István főpolgármesternek írt nyílt levelét, amelyben felháborodásának ad hangot a Budaörsi út megváltozott forgalmi rendje miatt. A politikus szerint a változás miatt a korábban is zsúfolt útvonal szinte járhatatlanná vált.

Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója azt közölte szerdán, hogy a BKK folyamatosan figyelemmel kíséri a Budaörsi úton nemrég kialakított buszsáv hatásait, és ha szükséges korrekciókat fog végrehajtani.