Elfogtak egy májusban tíz budapesti patikát kirabló férfit

2011.06.01. 11:58

Elfogtak egy patikákra szakosodott rablót Budapest II. kerületében - közölte szerdán a rendőrség. A férfit azzal gyanúsítják, hogy májusban tíz patikát, egy lottózót és több más boltot is kirabolt.

Elfogtak a BRFK munkatársai egy középkorú rablót, akit azzal gyanúsítanak, hogy 10 patikát, továbbá boltokat és egy lottózót fosztott ki május eleje óta a fővárosban. Erről a BRFK rablási osztályának vezetője számolt be szerdai sajtótájékoztatóján.

Az alezredes elmondása szerint a rabló május 4-én kezdte meg akcióját, amikor egy bankfiókot akart kirabolni, de nem sikerült neki, mert a pénzintézetben időzítős zár működött.

Ezt követően patikákra specializálta magát, és egy hónap alatt 10 gyógyszertárat fosztott ki. Ezeken kívül betört még boltokba és egy lottózóba is - fűzte hozzá.

A tettest végül a BRFK munkatársai felismerték a II. kerületi Lajos utcában, és rövid üldözés után sikerült elfogniuk. A férfin álbajusz volt, és megtalálták nála a rablásokhoz használt gázpisztolyt is, így valószínűleg éppen egy újabb patika kifosztására készült.

A tettes ugyan nem hajlandó együttműködni a rendőrséggel, de az alezredes szerint elegendő bizonyíték áll rendelkezésükre az elitéléséhez, és kezdeményezik a férfi előzetes letartóztatását.

KAPCSOLÓDÓ CIKK