Blikk: Dupla költségtérítést vett fel Ferencváros polgármestere is

Bácskai János, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje
Vágólapra másolva!
Hónapokon át törvénytelenül kapott dupla költségtérítést Bácskai János, fideszes országgyűlési képviselő, Ferencváros polgármestere - írja a Bilkk. Bácskai János szerint nem szándékosan duplázott és már visszafizette a pénzt.
Vágólapra másolva!

Bácskai János több hónapon keresztül egyszerre kapott az önkormányzattól és az Országgyűléstől is teljes összegű juttatást, amit a jogszabályok tiltanak - írja a szerdai Blikk.

"Amikor a parlamentbe kerültem tavaly májusban, már alpolgármester voltam, és kaptam költségtérítést a IX. kerületi önkormányzattól. Ezt jeleztem is az Országgyűlésnek, és tőlük emiatt csökkentett összegű járandóságot kaptam" - magyarázta a napilapnak Bácskai János.

Amikor azonban októberben alpolgármesterből polgármester lett, és költségtérítése is megemelkedett, akkor azt nem jelezte az Országgyűlés hivatalának, pedig a változást nyolc napon belül jeleznie kell a lap szerint.

"Elnéztem ezt a 8 napos határidőt, és csak január végén jeleztem az Országgyűlésnek, hogy az önkormányzati költségtérítésem emelkedett. Ez hiba volt, nem vitatom" - mondta Bácskai. A Blikk szerint a plusz pénzt az Országgyűlés Bácskai János márciusi költségtérítéséből le is vonta. Korábban hét országgyűlési képviselőről derült ki, hogy két helyről is költségtérítést számoltak el.