Orbán nem támogatja a szabad vasárnapot

Vágólapra másolva!
Orbán Viktor kormányfő szerint egyelőre nincs lehetőség arra, hogy vasárnap az üzletek zárva legyenek. A szabad vasárnap bevezetését a KDNP javasolta. A KDNP frakcióvezetője Orbán bejelentése után azt mondta: a véleménye nem változott, de elfogadja a döntést.
Vágólapra másolva!

Megértettem a miniszterelnök üzenetét - mondta az MTI-nek kedden Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője. Harrach ezt arra reagálva mondta, hogy Orbán Viktor kormányfő a kormány egyéves munkáját értékelő keddi beszédében az üzletek vasárnapi nyitva tartásáról is beszélt.

Orbán azt mondta, nagyon szeretné, ha Magyarországon heti ötnapi munkából meg lehetne élni, de nem lehet. "Amint meg lehet majd élni heti önnapnyi munkából, akkor én is azok közé tartozom majd, akik támogatni fogják a vasárnapi zárva tartást. Addig azonban, úgy érzem, erre nincsen lehetőségünk" - mondta a kormányfő.

Harrach azt MTI-nek azt mondta: a kérdésről a véleményem nem változott, elfogadom a döntést. Hozzátette: bizonyára lesz alkalom a miniszterelnök által jelzett alkalmas időben a szabad vasárnap megvalósítására. A KDNP azt szerette volna elérni, hogy a vasárnap munkaszüneti nap legyen.