Újabb bombagyanús csomagot találtak Kecskeméten

Vágólapra másolva!
Egy padhoz láncolt dobozt talált kedd hajnalban egy járókelő egy kecskeméti parkban, jelenleg rendőrök biztosítják a területet. Korábban egy általános iskola udvarán találtak egy csőszerű szerkezetet Kecskeméten, azt a tűzszerészek semmisítették meg.
Vágólapra másolva!

Lezárta a rendőrség Kecskeméten a Kerkápoly utca végén található parkot és környékét, ahol hajnalban bombára hasonlító tárgyat talált egy helyi lakos - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője kedden reggel.

Mihályné Bornemisza Eleonóra tájékoztatása szerint egy járókelő nem sokkal hajnali fél öt előtt tett bejelentést arról, hogy gyanús dobozt fedezett fel egy padhoz láncolva a megyeszékhely belvárosában található zöldterületen.

Miután a helyszínre érkező rendőrök megállapították, a tárgy valóban bombára hasonlít, értesítették a tűzszerészeket, akiknek kiérkezéséig a park területét lezárták, és az érintett területet jelenleg is biztosítják - tette hozzá a sajtószóvivő.

Nemrégiben hasonló eset történt egy kecskeméti általános iskola udvarán is, ahol egy bombának látszó, csőszerű szerkezetre bukkant az intézmény gondnoka. A gyanús tárgyat az épület kiürítését követően a tűzszerészek a helyszínen megsemmisítettek. A művelet erős hanghatással járt ugyan, ám a szakértői vélemények alapján a csőben robbanószer nem volt.