Romagyilkosságok: részletesen megmutatta az elsőrendű vádlott, hogyan támadtak Galgagyörkön

Vágólapra másolva!
Aprólékos részletességgel mutatta meg egy korábbi videofelvételen a romagyilkosságok elsőrendű vádlottja, K. Árpád, hogy miként támadta meg Galgagyörkön testvérével és munkatársával a település egyik utcájában romák házait. A vádlott a keddi tárgyaláson fenntartotta vallomását.
Vágólapra másolva!

A romák elleni bűncselekmény-sorozat elsőrendű vádlottja, K. Árpád egy helyszíni kihallgatáson készült videofelvételen beismerte a galgagyörki támadást, és aprólékos részletességgel megmutatta, hogyan támadta meg testvérével és munkatársával a település egyik utcájában romák házait. A keddi tárgyaláson fenntartotta vallomását.

A tárgyaláson bemutatott, 2010. március 2-án készült felvétel alapján Kiss Árpád elismerte, hogy 2008. július 21-én éjjel félelemkeltő szándékkal támadták meg az általuk kiszemelt házakat, és megnevezte társait: testvérét és munkatársát, K. István másod- és P. Zsolt harmadrendű vádlottat. A felvételen a vádlott a kezében fegyverrel megmutatta, honnan és milyen testhelyzetből lőtt rá egy kiszemelt házra, hogy így fedezze a menekülésüket, miután bűntársai a lövöldözést befejezték.

Az [origo] romagyilkosságokról szóló összes cikkét itt olvashatja.