Kezdődik a csepeli kettős gyilkosság büntetőpere

D Gábor és társa K Tamás büntetőpere, tárgyalás, csepeli kettős gyilkosság, Fővárosi Bíróság, első tárgyalási nap
Vágólapra másolva!
A csepeli kettős gyilkosság büntetőperét kezdi tárgyalni kedden reggel fél kilenckor kezdődik a Fővárosi Bíróság. A csepeli általános iskola igazgatójának és helyettesének feltételezett gyilkosait előre kitervelt, aljas indokból elkövetett emberöléssel gyanúsítja az ügyészség.
Vágólapra másolva!

A vádirat ismertetésével kedden reggel fél kilenckor megkezdődik a Fővárosi Bíróságon a csepeli kettős gyilkosság büntetőügyének tárgyalása. A Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában az intézmény igazgatóját és helyettesét 2009. január 7-én ölték meg.

Az ügyben tavaly decemberben emelt vádat a Fővárosi Főügyészség. A vádirat szerint K. Tamást, az iskola gondnokát előre kitervelten, aljas indokból, több emberen elkövetett emberöléssel valamint lőfegyverrel és lőszerrel való visszaéléssel vádolja, társát D. Gábort, a volt gazdasági igazgatót bűnsegédként állítják bíróság elé. Mindkét vádlott előzetes letartóztatásban van. Az egyik meggyilkolt tanár egy diktafonra rögzítette a feltételezett gyilkossal való beszélgetését, ez a felvétel a legjelentősebb bizonyíték az ügyben.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
Fotó: Tuba Zoltán [origo]

A vádlottak közül egyedül D. Gábor járult hozzá arcképe közléséhez. További képekért kattintson a fotóra!

A rendőrség az ügy kapcsán sikkasztás, csalás és okirat-hamisítás miatt is nyomoz, mivel a kettős gyilkosság miatt indított eljárásban a nyomozók bizonyítékokat találtak arra, hogy vagyon elleni bűncselekmények is történhettek a csepeli iskolában.