Május elsejét ünnepi logójában a Google

Vágólapra másolva!
Villáskulcs, anyacsavar, traktor és gyárak rajza látható a Google magyar kezdőlapjának logójában május elsején. Spanyolországban az "l" betűt lila virág helyettesíti anyák napja alkalmából.
Vágólapra másolva!

A munka ünnepére emlékezik logójában a Google magyar nyitóoldala vasárnap. A keresőoldal logójában május 1-je alkalmából többek között villáskulcs, anyacsavar, traktor, tehereutó és gyárak láthatók. Ugyanez az ábra található a német, az olasz, a bolgár, az orosz és az ukrán Google oldalán is.

A Google brit, ír, francia, holland, svéd, dán, norvég, finn, svájci, osztrák, luxemburgi, lichtensteini, görög, horvát, szlovák, szerb, bosznia-hercegovinai, török, román, szlovén, litván, lett, észt, máltai és izlandi oldalán az első Világkiállításra emlékeznek, amelyet 160 évvel ezelőtt rendeztek a londoni Hyde Park Kristálypalotájában.

Különleges, részben mozgó logót készítettek erre az alkalomra: az egér segítségével nagyítót lehet végighúzni a képen, amellyel jobban szemügyre vehetők a kiállítás egyes részletei - így például egy csobogó szökőkút vagy egy óra körbe forgó fogaskerekei. A kiállítás ötlete egyébként annak idején Albert hercegtől, Viktória királynő férjétől származott, és a gyártott termékek első nemzetközi seregszemléje volt 1851-ben.

A spanyol és a portugál Google az édesanyákat ünnepli, a nyitóoldalon a Google szóban az "l" betűt lila szirmú virág helyettesíti ezen a napon. Egyetlen kivételnek tűnik az európai sorban Lengyelország, ennek a nyitóoldalán nem különleges, hanem a megszokott Google-logó található most is.