Kárpátia-dallal népszerűsítette a pálinkát a magyar EU-elnökség

Vágólapra másolva!
A Kárpátia együttes egy irredenta kiszólást is tartalmazó egyik számának videóját közölte Facebook-oldalán a magyar EU-elnökség. Miután a bejegyzéshez felháborodott hozzászólások érkeztek, pár óra múlva leszedték, és az oldal gazdái közölték, az elnökség semmilyen formában nem azonosul a videóval.
Vágólapra másolva!

A Pálinka című Kárpátia-szám videóját tették ki egy pálinkafesztiválról szóló poszthoz a magyar EU-elnökség hivatalos Facebook-oldalára vasárnap délelőtt 11 órakor. A dalban szerepel a következő három sor: "Erős mint a háromszor varrt /Csizma szára, csizma szára / Amiben bemasírozunk Kolozsvárra, Kolozsvárra". A videó feliratán a dalszöveg teljes angol fordítása is követhető volt (Az említett sorok: "Strong, like a boot sewn three times, Like a boot, Like a boot. In which we march into Kolozsvár, Kolozsvár".)

A poszthoz több felháborodott hozzászólás érkezett, melyek elsősorban azt kifogásolták, hogy az előadó együttes nyilvánvalóan EU-ellenes, az elnökség tehát találhatott volna jobb illusztrációt is, de az irredenta kiszólás is szóba került. Az oldal gazdái először csak annyit írtak vissza, hogy sajnálják, nem akartak senkit megbántani, majd negyed hatkor leszedték a bejegyzést.

Este kilenc körül új bejegyzés jelent meg az oldalon, ebben az áll, hogy a poszt "szerkesztői gondatlanság miatt" került ki, az Európai Unió Tanácsának Magyar Elnöksége semmilyen formában nem azonosul vele, és elnézést kér.