Előzetesbe került a gyöngyöspatai verekedés három résztvevője

Vágólapra másolva!
Garázdaság gyanúja miatt egyhónapos előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a három gyöngyöspatai férfit, akik részt vettek a keddi tömegverekedésben. A bíróság a bűnismétlés lehetőségére és a nyomozás megnehezítésére hivatkozott.
Vágólapra másolva!

Előzetes letartóztatásba helyezte az Egri Városi Bíróság azt a három gyöngyöspatai roma férfit, akit csoportosan, köznyugalmat súlyosan megzavarva, felfegyverkezve elkövetett garázdasággal gyanúsít a rendőrség.

A bíróság a bűnismétlés lehetőségére és a nyomozás megnehezítésére hivatkozva fogadta el az ügyészség indítványát. A három férfi egyelőre egy hónapig marad előzetes letartóztatásban, ha a másodfokon eljáró Heves Megyei Bíróság elutasítja a gyanúsítottak és védőik fellebbezését.

A gyanúsítottak közül kettő korábban már volt büntetve: egyikük vagyon elleni, a másik testi sértés és vagyon elleni bűncselekmény miatt. Az orvos szakértői vizsgálatok után még testi sértéssel is meggyanúsíthatják őket, a bűncselekményekért akár öt év börtönt is kaphatnak.

A Heves megyei Gyöngyöspatán legalább három ember megsérült, és többeket előállítottak, miután kedd éjszaka tömegverekedés tört ki a helyi cigányok és egy, a beszámolók szerint többek között a Véderő félkatonai tagjaiból álló csoport között (erről bővebben itt olvashat).