Debreceni csatornaberuházást vizsgál az EU

Vágólapra másolva!
Megszegték a közbeszerzési szabályokat, alaptalanul módosítottak a Hajdú-Bihar megyei szennyvízberuházásnál - írja a Népszabadság egy 2010-es brüsszeli pénzügyi ellenőrzésre hivatkozva.
Vágólapra másolva!

Közbeszerzési szabályokat szegtek meg, alaptalanul módosítottak határidőket, és szabálytalanul ítéltek oda kivitelezési munkákat a Hajdú-Bihar megyei szennyvízberuházásnál - írja a Népszabadság egy 2010-es brüsszeli pénzügyi ellenőrzésre hivatkozva.

A teljes program csaknem 22 milliárd forintos, a debreceni önkormányzat vezeti, és a megyeszékhely mellett Ebest, Hajdúsámsont, Mikepércset, valamint Sárándot érinti. A beruházás 2003-ban indult, és uniós forrást, ISPA-támogatást nyertek hozzá.

A vélelmezett szabálytalanságok miatt a revizorok összesen 2,3 millió eurós, azaz mintegy 600 millió forintos pénzügyi korrekciót javasolnak, ami az uniós támogatás egy részének visszatartását jelentheti - olvasható a cikkben.

Kósa Lajos, Debrecen fideszes polgármestere a Népszabadságnak azt mondta: az elvégzett ellenőrzés nem szabálytalansági eljárás, határozat még nincs az ügyben, és a debreceni önkormányzat betartja a jogszabályokat, illetve az uniós irányelveket.