Vasárnaptól jön az új BKV-menetrend, éjjel-nappal jár majd a nagykörúti villamos

Vágólapra másolva!
Sűrűbben indulnak a járatok és többnek megváltozik a menetideje a BKV új, vasárnap életbe lépő új menetrendje szerint.
Vágólapra másolva!

Május 1-jén lép életbe a fővárosi közösségi közlekedést meghatározó, a járatok forgalmi jellemzőit tartalmazó új paraméterkönyv. A változások értelmében vasárnaptól éjjel-nappal jár majd a nagykörúti 6-os villamos - áll a Budapesti Közlekedési Központ közleményében. Szombat este már nem indul útjára a 906-os éjszakai busz, helyette egész éjjel, 15 percenként közlekedik a 6-os villamos. A Combinókat az éjszakai buszokhoz hasonlóan biztonsági őrök ellenőrzik majd.

A módosított menetrend szerint a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőterről induló 200E jelzésű autóbusz meghosszabbított üzemidőben, éjjel negyed kettőig indul a reptérről, a metró üzemzárása után Kispesten csatlakozva a belváros felé közlekedő éjszakai buszokhoz. Módosul a Deák Ferenc tér térségében a 105-ös busz útvonala: ezentúl a Gyöngyösi utca felé haladva nem kerüli meg az Erzsébet teret, így az Andrássy út felé a téren átutazók 4-5 percet takarítanak meg.

Sűrűbben jár majd Budapest legzsúfoltabb és egyik legsűrűbb buszjárata, az Újpalotát a Rákóczi úton át Dél-Budával összekötő 173E járat.