Utcán vett húsvéti sonkától betegedtek meg hárman Kaposváron

Vágólapra másolva!
Három embert vittek kórházba, miután ettek abból a sonkából, amelyet egyikük a kaposvári piac bejárata előtt, egy parkban vásárolt. Botulizmust állapítottak meg náluk. A hatóság kéri, hogy senki se egyen az ott vett húsból.
Vágólapra másolva!

Egy kaposvári asszony a piac bejárata előtt, egy parkban vásárolt egy padon füstölt sonkát és szalonnát áruló férfitól. A húsból két ismerősének is adott. Mindhárman rosszul lettek, és kórházba vitték őket. A húst megvizsgálták, és ennek alapján a szakemberek úgy gondolják, hogy azért betegedtek meg, mert ettek a húsból. Mindannyian botulizmus miatt kerültek kórházba. Ez nagyon súlyos betegség, amely akár halált is okozhat.

A Somogy Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatósága és a Kaposvári Rendőrkapitányság kéri, hogy senki se fogyasszon abból a húsból, amelyet április 19-én reggel a piac előtti árustól vásárolt. A rendőrség kéri, hogy aki vett az áruból, az jelentkezzen a kaposvári kapitányságon. A betegséget okozó terméket árusító, 55-60 év körüli férfi a húsokat egy kockás konyharuhára kitéve árulta.