Népszabadság: Négyen állnak bíróság elé a West-Balkán-ügyben

Vágólapra másolva!
Négy rendezvényszervező ellen emelt vádat az ügyészség a Nyugati téri, West-Balkán nevű szórakozóhelyen történt, három halálos áldozatot követelő tragédia ügyében - értesült a Népszabadság.
Vágólapra másolva!

"Halálos tömegszerencsétlenséget okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetésért" négy rendezvényszervező-rendező ellen emelt vádat a VI-VII. kerületi ügyészség a Nyugati téri, West-Balkán nevű szórakozóhelyen január 15-én három halálos áldozatot követelő tragédia ügyében - értesült a Népszabadság.

A rendőrség korábban nyolc embert hallgatott ki gyanúsítottként, majd a nyomozás végén valamennyiük ellen vádemelést is javasolt, azonban az ügyészség négy gyanúsított esetében vagy azt látta bizonyítottnak, hogy nem vettek részt a tragikus véget ért buli szervezésében, vagy úgy ítélte meg, hogy nem lehet bizonyítani az érintettségüket.

A lap szerint bíróság elé kell állnia viszont a West-Balkán Kft. ügyvezetőjének, a Noise Life-bulikat szervező cég főszervezőjének, a zenés rendezvényeket szervező DieselMusic 2010 Kft. nevében eljáró rendezvényszervezőnek és a West-Balkánban rendezett Noise Life Night biztonságáért felelős cég illetékes biztonsági főnökének. Az ügyészség szerint a tevékenységükre vonatkozó jogszabályok és előírások közül lényegében egyet sem tartottak be.

A tragédiában elhunyt három fiatal lányt az orvosok szerint legalább 8-10 percig préselte a tömeg a földhöz, illetve a korláthoz; halálukat mellkasi összenyomás miatti fulladás okozta. A tragédiáról szóló híreinket itt találja.