Elfogult volt Az Este, figyelmeztetést kapott a Médiatanácstól az MTV

Vágólapra másolva!
A Médiatanács figyelmeztette a Magyar Televíziót (MTV), mivel egy vizsgált időszakban csak a kormányzati álláspontot jelenítette meg Az Este című műsorában. A tanács döntött vidéki rádiófrekvenciák kiosztásáról is.
Vágólapra másolva!

A médiafelügyelet közleménye szerint az MTV nem teljesítette az "átfogó és elfogulatlan tájékoztatás törvényi követelményét" Az Este című műsorában tavaly nyáron, ezért a "figyelmeztetés" szankciót alkalmazta a tévétársasággal szemben. A tanács indoklása szerint azért csak figyelmeztette a tévét, mert 2008 óta nem kellett szankcionálni a társaságot.

A Médiatanács Az Este című műsor 2010. június 14-20. közötti adását vizsgálta, és megállapította, hogy a kormányzati véleményhez képest eltérő álláspontot képviselő szereplők nem jelentek meg, ezért nem volt lehetőség egy adott téma több oldalról való megvitatására, eltérő vélemények bemutatására.

A Médiatanács mai ülésén "talált" frekvenciákról is döntött. A Zalaegerszeg 95,1 MHz jogosultságra meghirdetett pályázat nyertese a Zenebolygó Rádiós és Szolgáltató Kft. lett, a Székesfehérvár 103,8 MHz médiaszolgáltatási jogosultság hasznosítására indított pályázaton a Hold Rádiós és Televíziós Reklám Bt. pályázata volt eredményes - közölte a tanács.

A Médiatanács döntött újabb két lejáró frekvencia esetében az ideiglenes médiaszolgáltatási szerződés megkötéséről is. A többször meghosszabbítható, egy alkalommal legfeljebb 60 napra szóló jogosultság iránt kérelmet adott be a Juventus Rádió 100,2 Kft. két jogosultságára (Szeged 100,2 MHz és Szentes 95,7 MHz) és a Telekom Rádió Kft. szegedi jogosultságára (Szeged 95,4 MHz). A Médiatanács mindhárom jogosultságra ideiglenes hatósági szerződést köt a kérelmezőkkel - olvasható az intézmény közelményében.