Újabb település bontott szerződést a Pécsi Vízművel

Vágólapra másolva!
Tartozásokra hivatkozva bontott szerződést újabb baranyai település a Pécsi Vízmű Zrt.-vel. A cég a 25 évre kötött megállapodás egyoldalú felmondását nem fogadja el.
Vágólapra másolva!

Birtokba vette a baranyai Sásd önkormányzata a Pécsi Vízmű által üzemeltetett helyi vízközműveket szerdán. Székely Szilárd, a 3300 fős település MSZP-s polgármestere azt mondta: a város képviselő-testülete a múlt héten felmondta a Pécsi Vízművel fennálló működtetési és vagyonkezelési megállapodást, kedden pedig úgy döntött, a Dunántúli Regionális Vízművek Zrt.-t bízza meg a szolgáltatással - írja a Bama.hu, Baranya megyei online hírportál.

A Pécsi Vízmű vezérigazgatója, Nyirati István a lapnak azt mondta, az önkormányzat fel akarja bontani a 25 évre megkötött szolgáltatási szerződést, erről viszont a cég nem kapott hivatalos értesítést, ezért a szerződésbontást nem fogadják el. A Pécsi Vízmű vezérigazgatója szerint alaptalan a szerződésbontás azért is, mert nem tartozik annyival a szolgáltató a sásdi ökormányzatnak, mint ahogy azt a város vezetése állítja.

A Pécsi Vízművel 2009 októberében szakított elsőként Pécs fideszes vezetése, majd több környező település is új szolgáltatóval szerződött. A jogi eljárás hamarosan nemzetközi bíróságon folytatódik.