Kövér: Nem lesz változás a Fidesz vezetésében

Vágólapra másolva!
Kövér László szerint Orbán Viktor miniszterelnök marad a Fidesz elnöke a párt július 3-ai tisztújító kongresszusa után.
Vágólapra másolva!

Kövér László szerint nem várható és nem is szükséges, hogy a Fidesz július 3-ai tisztújító kongresszusán változzon a párt elnökségének összetétele, vagy a pártelnök személye. A Fidesz XXIV. tisztújító kongresszusát Budapesten tartják.

Az Országgyűlés elnöke, aki egyben a Fidesz Országos Választmányának elnöke is az MTI-nek nyilatkozva elmondta: Várhatóan Orbán Viktor miniszterelnök marad továbbra is a Fidesz elnöke, és nem valószínű, hogy az elnökség tagjai között változás lenne.

A politikus azt sem tartja reálisnak, hogy a pártelnöki poszt kapcsán Orbán Viktornak kihívója akadna. Mint mondta, a Fidesz stabil párt, ráadásul politikusai meglehetősen leterheltek most.

Megfogalmazása szerint a párt leginkább a kormányzással van elfoglalva, "és a saját bőrén érzékeli ennek minden nehézségét, nyűgét, baját, felelősségét". "Tehát éppenséggel nem az alkotás, nem az újítás, nem a kísérletezés időszaka az, ami most a Fidesz belső életét meg kell határozza, hanem inkább a stabilitás" - hangsúlyozta a választmányi elnök. Hozzátette, hogy a Fidesz kongresszusát egészen biztosan Budapesten rendezik meg július 3-án.