Szabadlábon a pofozkodó gyöngyöspatai asszony

Vágólapra másolva!
Kiengedték a fogdából azt a gyöngyöspatai nőt, aki vasárnap a településre visszaérkező buszról leszállva megütött egy falubelit. Az ügyben elmeorvosi szakértőt rendeltek ki.
Vágólapra másolva!

Szabadlábra helyezték azt a nőt, aki vasárnap a helyi romák Gyöngyöspatára történő visszatérésekor a buszról leszállva megütött egy falubelit - mondta Dániel Péter, az asszony ügyvédje kedden. Az asszony szabadlábra helyezését a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese is megerősítette. A történtek kivizsgálására elmeorvosi szakértőt rendeltek ki.

A csillebérci táborból vasárnap érkezett vissza Gyöngyöspatára azoknak a roma asszonyoknak és gyermekeknek az első csoportja, akik pénteken hagyták el a települést. A 267 nőt és gyermeket azt követően szállították el Csillebércre, illetve egy szolnoki táborba, hogy a Véderő honvédelmi alapismereteket oktató tábort hirdetett meg a község határában múlt hét végére.

A romák visszatérésekor a buszról leszálló egyik nő kétszer megütött egy falubelit, akinek az ütésektől vérezni kezdett az arca. A megütött idős nőt mentővel szállították a hatvani kórház traumatológiai osztályára.

Farkas János, a Roma Polgárjogi Mozgalom országos alelnöke az [origo]-nak megerősítette az Index és a Független Hírügynökség korábbi értesüléseit, hogy Véderő néhány tagja hétfőn ismét megjelent a településen. Ezt azonban sem Gyöngyöspata alpolgármestere, sem pedig a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense nem erősítette meg az [origo]-nak.A Véderő a saját tulajdonában levő, többhektáros területen akarta megtartani a múlt hétvégén katonai kiképzőtáborát.

A hétfőn megjelent tagok egyenruhát viselnek - mondta Farkas Pál roma referens, aki hozzáfűzte: információi szerint a szervezet megbízott parancsnoka, Eszes Tamás, már megtette a szükséges lépéseket, hogy bejelentett lakcíme legyen a településen. Eszes korábban azt is bejelentette: függetlenként indul a település megüresedett polgármesteri posztjáért.