Nincs melegvíz 56 lakásban Nagykanizsán

Vágólapra másolva!
Közel hatmillió forintos díjtartozás miatt kikapcsolták a melegvíz-szolgáltatást Nagykanizsán, egy ötvenhat lakásos társasházban. Azoknál sincs melegvíz, akik rendszeresen fizetik a számlákat. Egyelőre nem tudni, hogy mikor kapcsolják vissza a szolgáltatást.
Vágólapra másolva!

Tartozás miatt kikapcsolták a melegvíz-szolgáltatást és a fűtést Nagykanizsán, a Kazanlak lakótelep 56 lakásos társasházában. A meleg vizet azokban a lakásokban is elzárták, ahol a tulajdonosok rendszeresen fizetik a költségeket - írja internetes oldalán a Zalai Hírlap.

Markotán Tibor közös képviselő a lapnak azt nyilatkozta, hogy a társasháznak szinte minden szolgáltatóval szemben több hónapos elmaradása van, mert a lakók egy része nem fizette be a közös költséget.

A tartozás összege megközelíti a hatmillió forintot, amelyet csak úgy tudnának rendezni, ha minden tulajdonos egy összegben befizetne legalább 100 ezer forintot, de ekkora megtakarítása senkinek sincs. A nem fizető lakókkal szemben már bejegyezték a jelzálogot, a jelentősebb tartozást felhalmozó tulajdonosok ügye pedig a végrehajtónál van, de az ügyek rendezése több hónapig is elhúzódhat - olvasható a lapban.