Vágólapra másolva!
A felhasználási feltételek megsértése, gyűlöletkeltésre alkalmas tartalmak közzététele miatt blokkolta a tárhelyszolgáltató a Gyögyöspatán úgynevezett kiképző tábort szervező Véderő honlapját. A Heves megyei faluban a rendőrök őrizetbe vették a szervezet több tagját.
Vágólapra másolva!

Elérhetetlenné vált pénteken a Gyöngyöspatán úgynevezett kiképző tábort szervező Véderő nevű szervezet honlapja. A honlap helyén csak egy üzenet jelenik meg, amely szerint a hozzáférést a felhasználó vagy az adminisztrátor blokkolta. Több helyi roma is azt állította, hogy a Véderő meghirdetett kiképzése miatt hagyta el a települést több száz cigány pénteken (a Vöröskereszt és a kormány szerint nem menekítő akcióról, hanem táborozásról van szó).

A Sanoma tulajdonában álló Eoldal tárhelyszolgáltató moderátora olvasói bejelentés alapján zárolta a Véderő honlapját annak tartalma miatt - közölte a cég az Index érdeklődésére. Az Eoldal szerint szabályzatuk tiltja gyűlöletkeltésre, fajüldözésre, idegengyűlöletre alkalmas vagy nemzetek és nemzetiségek közötti konfliktusra okot adó tartalmak közzétételét.

Péntek délután Gyöngyöspatán a rendőrség őrizetbe vette a szervezet több tagját. A rendőrök azt mondták, azért vitték el őket, mert öltözékük riadalmat és megbotránkozást kelt. Az előállítottak közt volt az önmagát fővezérnek nevező Eszes Tamás is. A rendőrök az [origo] tudósítójának azt mondták, azért vették őrizetbe a véderősöket, mert az egyenruha, amit viseltek, félelmet kelt.