A cigányokról vitázna Vona Orbánnal a köztévében

Vona Gábor sajtótájékoztatót tart Pősze Lajos kizárásáról, Jobbik
Vágólapra másolva!
Vona Gábor, mint Facebook-felhasználó kereste meg Orbán Viktort, mint egy másik "aktív Facebook-felhasználót", hogy vitára hívja a "cigányság felemelésének kérdésében". Vona szeretné minél hamarabb a vitát, mert - mint fogalmazott - "életek múlhatnak rajta."
Vágólapra másolva!

Televíziós vitára hívta Vona Gábor, a Jobbik elnöke Orbán Viktor miniszterelnököt a "cigányság felemelésének kérdésében" a Facebookon.

Vona Gábor szerint a magyar-cigány együttélés kérdése és problémái a sajtó legtöbbet elemzett témája lett, ezért úgy vélte, hogy a politika "megkezdje az érdemi vitát". Vona szerint "amíg nincs érdemi, valódi, őszinte vita, addig ne is várjunk megoldást sem".

"Fontos, hogy a magyar társadalom, annak magyar és cigány része egyaránt megismerkedhessen a politika valódi szándékaival, és a valódi vita folytatása ne váljon az egyre alacsonyabb szintű sajtópurparlé áldozatává" - írta Facebook-üzenetében Vona, aki a vita időpontját és helyszínét a miniszterelnökre bízta, viszont feltételként közölte, hogy a közszolgálati televízió közvetítse. "Lehetőleg minél hamarabb. Életek múlhatnak rajta" - fogalmazott a Jobbik elnöke.

Vona Gábor azzal magyarázta, hogy a Facebookon hívta vitázni Orbán Viktort, hogy a "XXI. század egyszerűbbé tesz számtalan dolgot. Ezerszer gyorsabban juthatunk el embertől emberig, akár miniszterelnökig is". Vona ezért, mint Facebook-felhasználó szólította meg Orbán Viktort, mint egy másik "aktív Facebook-felhasználót".