Eljárás indult a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület ellen

Vágólapra másolva!
Törvényességi felügyeleti eljárás keretében vizsgálja a békés megyei ügyészség, hogy a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tevékenysége bűncselekménynek és az alkotmány megsértésének minősül-e.
Vágólapra másolva!

A Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület ellen indított a Békés Megyi Főügyészség törvényességi felügyeleti eljárást - mondta a főügyészség sajtószóvivője szerdán.

Április elején tett bejelentést a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészségen az ottani megyei polgárőrszövetség a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tevékenyége miatt. Azért a Békés megyei Főügyészség vizsgálódik, mert az egyesület székhelye Békéscsabán van. Azt vizsgálják, hogy a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tevékenysége nem sérti-e az alkotmányt, nem követtek-e el bűncselekményt, illetve nem sértették-e meg mások szabadsághoz fűződő jogait - mondta Futó Sándor szóvívő.

A Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület március elejétől csaknem három héten át a Heves megyei Gyöngyöspatán járőrözött demonstratív jelleggel, majd április 11-én kezdte meg a járőrözést Hajdúhadházon. Két nappal később Pintér Sándor belügyminiszter a járőrözés befejezését jelentette be, ennek ellenére a polgárőrök folytatták a járőrözést.A rendőrök múlt pénteken előállították és őrizetbe vették az egyesület több tagját, akiket a Debreceni Városi Bíróság másnap szabadlábra helyezett.

Az [origo] hajdúhadházi eseményekről szóló összes cikkét itt találja.