Mesterházy amint lehet, megszüntetné az új alkotmányt

Vágólapra másolva!
Mesterházy Attila, az MSZP pártelnöke a TV2 Mokka című műsorában elmondta, hogy az új alkotmány nem a nemzet alkotmánya, ezért pártja amint lehet, megszüntetné azt. Mesterházy szerint, ha egy kormánynak nincs kétharmados többsége, akkor is léteznek "kreatív eszközök" erre.
Vágólapra másolva!

Pártalkotmánynak nevezte a hétfőn megszavazott új alaptörvényt a TV2 Mokka című műsorában Mesterházy Attila szerdán reggel. Az MSZP pártelnöke szerint az alkotmány nem a nemzet alkotmánya, és nem is fogja 50-100 évre meghatározni az ország jövőjét, mert amint lehet, az MSZP megszünteti azt.

Arra kérdésre, hogy az MSZP miként akarja az új alkotmányt megváltoztatni Mesterházy Attila azt mondta, hogyha egy másik párt érne el kétharmados többséget, akkor egyszerű lenne a visszaút, de ha nem így lesz, akkor is vannak "kreatív eszközök" az alkotmány megváltoztatására.

Mesterházy az alkotmányozás folyamatáról elmondta, hogy pártja azért maradt távol az új alkotmány megalkotásától, mert nem voltak meg a kellő garanciák arra, hogy az ellenzék módosításait nem söprik le az asztalról, mint ahogy az Mesterházy szerint végül pontról pontra meg is történt. Az MSZP pártelnöke elmondta azt is, hogy a sarkalatos törvényeket együtt kellett volna tárgyalni az alkotmánnyal, ahhoz, hogy lehessen érteni az új alkotmányt.

Az MSZP hétfői részországgyűlésén Mesterházy azt mondta, hogy a kormány perverz társadalompolitikát és kalandor gazdaságpolitikát folytat, ezt a Mokkában úgy magyarázta, hogy a társadalompolitika azért perverz, mert az adójóváírás kivezetésével a szegények járnak rosszul, és gazdaságpolitika azért kalandor, mert sehol sem működik az, amit Matolcsy György kitalált. A nemzetgazdasági miniszter modellje, az MSZP pártelnöke szerint már most elbukott.