Kihallgatták az olasz hatóságok Ophélie ismerősét

Vágólapra másolva!
Megtalálták Olaszországban a Magyarországon két éve elhunyt Ophélie Bretnacher egyik olasz ismerősét. Az olasz állampolgár megtalálását a magyar hatóságok kérték, a megtalált fiút már kihallgatták az olasz hatóságok.
Vágólapra másolva!

Két évig bujkált a hatóságok elől, de végül elfogták a Magyarországon meghalt francia diáklány, Ophélie egyik ismerősét Olaszországban - közölte szerdán a Blikk. A napilap értesülései szerint a fiatalember igazoltatás közben akadt fenn a hálón.

A Fővárosi Főügyészség szóvivője a Blikknek elmondta: valóban megtaláltak az olasz hatóságok az egyik olasz állampolgárt, akinek kihallgatását jogsegély keretében a magyar hatóságok kérték. A szóvivő elárulta azt is, hogy információik szerint a másik két olaszt még nem találták meg az ottani rendőrök. Az olasz hatóságok kihallgatták a megtalált fiút, azt egyelőre nem tudni, hogy Ophélie korábbi szerelmét, vagy a lány valamelyik olasz barátját találták meg.

Ophélie Bretnacher ösztöndíjjal tanult Magyarországon. A 22 éves lányt utoljára 2008. december 4-én éjjel, egy szórakozóhelyen látták, ahonnan haza indult. Kézitáskáját, benne személyazonossági irataival és mobiltelefonjával, a Lánchídon találták meg eltűnése éjszakáján. A térfigyelő kamerák által rögzített utolsó felvételek, amelyeken látható a lány, éjjel háromnegyed háromkor készültek a Roosevelt térnél. A holttestére tavaly február 12-én hajósok találtak rá a Duna XXI. kerületi szakaszán.

Az elsődleges igazságügyi orvos szakértői vélemény alapján a nő halálát fulladás okozta, idegenkezűségre, bűncselekményre utaló nyom nem merült fel. A lány holttestét tavaly márciusban adták ki Franciaországnak, ahol újabb boncolást végeztek el, és ismét megállapították, hogy a halált fulladás okozta. Az ügyről készült összes [origo] cikket itt találja.