Nem emelnek vádat a berceli szánkózó gyerekeket elgázoló autós ellen

Vágólapra másolva!
Maguk a gyerekek idézték elő a tavaly decemberi tragikus kimenetelű szánkós balesetet, ezért a Nógrád Megyei Főügyészség bűncselekmény hiányában megszüntette az őket elgázoló sofőr elleni eljárást.
Vágólapra másolva!

A két gyereket elgázoló nő nem számolhatott azzal, hogy a gyerekek takarásból az úttestre kicsúszva szánkóznak, ezért megszüntették a berceli gyermekgázolás ügyében indított nyomozást - mondta szerdán a Nógrád Megyei Főügyészség szóvivője.

Az igazságügyi műszaki szakértő szakvéleménye szerint a nő járműve a baleset előtt óránkénti 24-28 kilométeres sebességgel haladt. A vezető azonnal fékezett, mikor meglátta a gyerekeket, de már nem tudta megállítani az autót. A nyomozás szerint az adott körülmények között nem volt elvárható a járművezetőtől, hogy reálisan számoljon azzal, hogy az úttest mellett található, bozótossal takart domboldalról gyerekek szánkóznak az úttestre.

Bercelen tavaly december 4-én két szánkózó gyerek egy autó elé csúszott a jeges úton. Mindkettőjüket koponyasérülésekkel szállították kórházba. A hétéves kisfiú három nappal később a kórházban meghalt, a nyolcéves kislány nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. A nyomozás szerint a baleset oka az volt, hogy a szülői felügyelet nélkül szánkózó gyerekek úgy kerültek az úttestre, hogy nem győződtek meg ennek veszélytelenségéről, tehát a balesetet maguk a gyerekek idézték elő.