Közel húszmillió forintot csalt ki magyar szerelmétől egy olasz szélhámos

Vágólapra másolva!
Kisebb vagyont, 18 millió ötszázezer forintot csalt ki egy olasz férfi egy pápai nőtől és annak családjától. A nőnek gyermeke is született a férfitól. Az férfi Olaszországban már volt büntetve.
Vágólapra másolva!

Egy olasz szélhámos összesen 18 millió 500 ezer forintot csalt ki pápai "szerelmétől" és annak szüleitől, barátaitól; a férfit előzetes letartóztatásba helyezték - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense szerdán.

Az olasz férfi tavaly nyáron ismerkedett meg Pápán egy fiatal lánnyal, a kapcsolat olyan viharos volt, hogy két hét múlva már az eljegyzést is megtartották. A férfi "beruházott" azért, hogy annak a sokszorosát csalhassa majd ki a hiszékeny lánytól és szüleitől. Fehéraranyba foglalt brillgyűrűt húzott a lány újára az eljegyzésen, ahol luxusautóval jelent meg - úgy bérelte -, hogy elhitesse: nagyon gazdag ember.

A sajtóreferens ismertetése szerint az olasz azt a mesét adta elő a lánynak és szüleinek, hogy gazdag olasz szülők gyermeke, otthon luxusvillája, több ingatlana és autószalonja van. A szülőknek az sem tűnt fel, hogy a férfi fiktív üzletekre és családi tragédiára hivatkozva tőlük kért pénzt, sőt még az ismerőseiktől is kölcsönöztek különböző összegeket a "gazdag" olasz számára.

A szélhámos nem csak kért, hanem lopott is: elemelte a család páncélszekrényéből az ott tartott pénzt, sőt a menyasszonya megtakarított pénzét is elvitte: összességében 18 millió 500 ezer forintot csalt ki a családtól. A lánynak időközben gyermeke született a férfitól, aki viszont kijelentette: nem érdekli sem a nő, sem a gyerek, és "lelépett".

A család csak ekkor kezdett érdeklődni, és kiderült: az olasznak korábban Győrben volt egy élettársa, aki beszámolt nekik arról, hogy a férfi egy "hót csóró" alak, aki még a saját családját is becsapta. Arra hivatkozva kért a szegényesen élő szüleitől pénzt, hogy az a gyógykezeléséhez szükséges, ugyanis rákos beteg.

A pápai nyomozók megtudták: a férfi Olaszországban súlyos vagyon- és személy elleni bűntetteket követett el; volt már bűntetve többek között csalás, lopás, hamisítás, orgazdaság és erőszakos nemi közösülés miatt.

Az előzetes letartóztatásban lévő szélhámos ellen jelentős értékre elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények alapos gyanúja miatt folytat eljárást a rendőrség.