Tarlós "nem engedi bezáratni" a margitszigeti kisállatkertet

Vágólapra másolva!
Továbbra is lesz margitszigeti kisállatkert, erre Tarlós István személye a garancia - közölte kedden a Főpolgármesteri Hivatal. Korábban olyan hírek láttak napvilágot, hogy a Fővárosi Közgyűlés csökkentené az Állatkert támogatását, amely ezért fontolóra vette, hogy megszünteti a margitszigeti kisállatkertet.
Vágólapra másolva!

Nem szűnik meg a margitszigeti kisállatkert, mivel Tarlós István főpolgármester azt "nem engedi bezáratni" - közölte a Főpolgármesteri Hivatal kedden. A hivatal szerint a kisállatkert a jövőben is a korábbiakhoz hasonlóan fog működni.

A főváros városfejlesztési és környezetvédelmi bizottságának szocialista elnöke, Szaniszló Sándor hétfőn azt mondta, "hetek óta hallhatóak azok a hírek", amelyek szerint a Fővárosi Állat- és Növénykert még az év első felében meg kívánja szüntetni a margitszigeti kisállatkert üzemeltetését.

A politikus emiatt levelet írt a főpolgármesternek, amelyben felszólítja a város vezetését, tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy a kisállatkert továbbra is látogatható legyen mindenki számára. A Főpolgármesteri Hivatal keddi közleményében jelezte: Tarlós István nem kapta meg ezt a levelet.

A főváros 2011-es költségvetési tervei szerint idén 153 millió forinttal kevesebb pénz jut a Fővárosi Állat és Növénykert működtetési költségeire. Az állatkert a támogatás csökkentése miatt még márciusban bejelentette, hogy nem tudja tovább fenntartani az ingyenesen látogatható margitszigeti kisállatkertet. Erről itt olvashat bővebben.