Tűz volt egy metrószerelvényben az Árpád hídnál

Vágólapra másolva!
Kigyulladt egy utasokat nem szállító metrószerelvény az Árpád híd és a Forgách utca között. A tűzoltók eloltották a tüzet, a metró este fél nyolc magasságában kezdett el újra a teljes vonalon közlekedni. Három BKV-dolgozó kapott füstmérgezést. A vállalat szerint a kigyulladt metrószerelvény 35 éves volt, és 5 évvel lépte túl a tervezett élettartamát.
Vágólapra másolva!

Újra teljes vonalon jár a 3-as metró, miután kigyulladt egy szerelvény az Árpád hídnál kedden kora délután. A Fővinform tájékoztatása szerint a közlekedés este fél nyolc magasságában indult újra, de a Forgách utcai megállóban még mindig nem állnak meg a szerelvények. A BKV fődiszpécsere a délutáni tűzeset után az [origo]-nak azt mondta, hogy a füstölő szerelvény üresen közlekedett, nem voltak rajta utasok.

Forrás: [origo]
További képekért kattintson a fotóra!

Kisdi Márk Máté, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság szóvivője lapunknak elmondta, hogy a tűzoltóknak sikerült eloltaniuk az Árpád híd és a Forgách utca között lévő alagútban kigyulladt üres metrószerelvényen a tüzet.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán
További képekért kattintson a fotóra!

A tűzoltóság szóvivője elmondta azt is, hogy egyetlen utas sem sérült meg, azonban két BKV-dolgozót légzőálarcban hoztak ki a területről. Kisdi szerint mintegy 60-70 tűzoltó vett részt a munkában. A mentés, és a helyreállítás idejére az Árpád hídi aluljárót kiürítették, a rendőrség biztosította a helyszínt - tudtuk meg a BRFK sajtóügyeletesétől. Egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a tüzet.

Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója kedd délutáni közleménye szerint felkérte a BKV vezérigazgatóját, Kocsis Istvánt, hogy készítsen vizsgálati jelentést a tűzesetről.

A BKV esti közleménye szerint egyelőre tisztázatlan ok miatt gyulladt ki a metrókocsi. A szerelvény ajtóhibája miatt már korábban kiállt a forgalomból, így üresen állt az Árpád hídi kihúzóvágányon, amikor kora délután füstölni kezdett. A füstöt a ventillátorok a Forgách utcai megállóig elfújták, ahonnan a metró három műszaki dolgozóját füstmérgezés gyanújával szállították kórházba. A vállalat szerint a kigyulladt metrószerelvény 35 éves volt, és 5 évvel lépte túl a tervezett élettartamát.