Dehir.hu: Leváltották a hajdúhadházi rendőrkapitányt

Vágólapra másolva!
Leváltották a hajdúhadházi rendőrkapitányt - értesült a Dehir.hu. A regionális hírportál szerint a döntés hátterében a hajdúhadházi járőrözés és annak rendőri kezelése áll.
Vágólapra másolva!

A Dehir.hu úgy értesült, leváltották Kozma János alezredest, a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság vezetőjét - írta a regionális hírportál. (Az értesülést kedd estig nem erősíttette meg a rendőrség.)

A Dehir.hu szerint Fekete Csaba, a Hajdú-Bihar megyei rendőrfőkapitány leváltotta Kozma Jánost, a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság vezetőjét. A hírportál forrásai szerint a döntés hátterében az elmúlt héten a településen történt események álltak.

Hajdúhadházon a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület szervezett járőrözést, amelyet viszont Pintér Sándor belügyminiszter szabálytalannak ítélt, azt ígérte, hogy a szabálysértésekkel szemben "a hatóságok megfelelően fognak" fellépni.

A miniszter szavai ellenére azonban múlt hét péntekig nem állított elő senkit a rendőrség, az akkor előállított öt embert a Debreceni Városi Bíróság azonban rögtön szabadlábra helyezte. A rendőrség fellebbezett a határozat ellen.