Bombariadó miatt órákra lezárták Debrecen belvárosát

Vágólapra másolva!
Egy debreceni pénzváltó kirablásakor a tettes egy csomagot hagyott hátra, ami miatt bombariadót rendeltek el a város főutcáján. A környék órákig le volt zárva.
Vágólapra másolva!

Bombariadó miatt lezárták Debrecen főutcáját, a Piac utcát kedd délután; egy lakóházból 33 embert kellett kiköltöztetni - jelentette a helyszínről az MTI tudósítója.

Kelemen Éva, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta, hogy délután öt óra előtt rablásról érkezett bejelentés egy belvárosi pénzváltóból. Az elkövető menekülés közben egy csomagot dobott el, és nem zárható ki, hogy robbanószert tartalmaz.

A rendőrség nagy erőkkel vonult a helyszínre, a környéket késő estig lezárták. A villamosforgalom Debrecen főutcáján órákig szünetelt, ahogy a buszokat, az autókat és a gyalogosokat is kerülőútra terelték, hatalmas torlódásokat okozva a délutáni órákban.

A rablás szemtanúi azt mondták, egy fiatal férfit láttak elfutni a helyszínről, majd az általa hátrahagyott csomagot a pénzváltó alkalmazottja az üzlethelyiségből kidobta az utcára.

A tűzszerészek mintegy másfél óráig voltak abban a főutcát és egy szomszédos teret összekötő szűk átjáróban, ahol a pénzváltó működik. A gyanús csomagot este tíz órakor szállították el, ezt követően a lakók visszatérhettek otthonukba és a Piac utcán megindult a forgalom.