Vágólapra másolva!
A Fővárosi Főügyészség szerint Jozef Rohác esetében felmerül a szökés, a bűnismétlés és a bizonyítás meghiúsításának veszélye is. Az előzetes letartóztatásról a Budai Központi Kerületi Bíróság dönt majd.
Vágólapra másolva!

Az előre kitervelten elkövetett emberölés miatt folyamatban lévő bűnügyben a Fővárosi Főügyészség kedden indítványt tett Jozef Roház előzetes letartóztatásának elrendelésére - közölte Skoda Gabriella szóvivő.

A Fővárosi Főügyészség szerint Rohác esetében mind a szökés, elrejtőzés, mind a bűnismétlés veszélye, mind pedig a bizonyítás megnehezítésének, vagy meghiúsításának veszélye megállapítható. Az előzetes letartóztatásról a Budai Központi Kerületi Bíróság dönt.

Az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn közölte, hogy vasárnap hozták Magyarországra Rohácot. A szlovák legfelsőbb bíróság egy hete hagyta jóvá Rohác kiadatását, miután a gyanúsított fellebbezést nyújtott be a nyitrai kerületi bíróság döntésével szemben.

A magyar rendőrség Fenyő János médiavállalkozó 13 évvel ezelőtti meggyilkolásával gyanúsítja Jozef Rohácot. Februárban adtak ki nemzetközi elfogatóparancsot ellene, és nem sokkal később Csehországban fogták el egy közúti ellenőrzéskor. Rohác DNS-e megegyezik azzal, amelyet a gyilkosság helyszínén hagyott sapkán és fegyveren találtak.