Vasárnap szállították Magyarországra Jozef Rohácot

Vágólapra másolva!
A szlovák hatóságok múlt heti döntése után vasárnap Magyarországra szállították a Fenyő-gyilkosság gyanúsítottját, Jozef Rohácot. A Nemzeti Nyomozó Iroda kezdeményezte a férfi előzetes letartóztatását.
Vágólapra másolva!

Már Magyarországon van a 13 évvel ezelőtti Fenyő-gyilkosság gyanúsítottja, Jozef Rohac - mondta a Magyar Rádió Déli Krónika című műsorában a gyanúsított ügyvédje. Az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn közleményben erősítette meg: vasárnap Magyarországra hozták Rohácot, a nyomozóhatóság pedig kezdeményezte a férfi előzetes letartóztatását.

A szlovák legfelsőbb bíróság egy hete hagyta jóvá Rohác kiadatását, miután a gyanúsított fellebbezést nyújtott be a nyitrai kerületi bíróság döntésével szemben.

A magyar rendőrség Fenyő János médiavállalkozó 13 évvel ezelőtti meggyilkolásával gyanúsítja Jozef Rohácot. Februárban adtak ki nemzetközi elfogatóparancsot ellene, és nem sokkal később Csehországban fogták el egy közúti ellenőrzéskor. Rohác DNS-e megegyezik azzal, amelyet a gyilkosság helyszínén hagyott sapkán és fegyveren találtak.