Fegyvertartásért vettek őrizetbe egy izraeli tisztet Budapesten

Vágólapra másolva!
Pisztoly és lőszerek is voltak egy, Budapestre pénteken érkezett izraeli repülőtiszt csomagjában, amit a ferihegyi repülőtéren vettek észre. Izraeli hírportálok szerint a férfi nem tudott arról, hogy csomagjában pisztoly van. A magyar hatóságok már szabadon engedték a férfit.
Vágólapra másolva!

Őrizetbe vették pénteken a budapesti repülőtéren az izraeli légierő egyik repülőtisztjét, mert egy pisztolyt, tárat és lőszereket fedeztek fel a csomagjában - jelent meg hétfőn több izraeli médiumban. Egy izraeli külügyminisztériumi forrás közölte az Ynet hírportállal, hogy a tisztet már szabadon engedték a magyar hatóságok, és visszatért hazájába.

A tiszt Izraelből az Egyesült Államokba tartott budapesti átszállással. Több izraeli hírportál is azt írta, hogy a magyar és az amerikai hatóságokat is aggasztja, hogy a fegyver nem akadt fenn a tel-avivi repülőtér biztonsági ellenőrzésén, ráadásul az ügy rontja a repülőtér hírnevét.

"Tudomásunk szerint a pisztoly nem az utas kézipoggyászában volt, hanem a csomagtérbe feladandó bőröndjében, így sem az utasok, sem a gép nem volt veszélyben" - mondta a Ben Gurion repülőtér szóvivője, hozzátéve, hogy az ügyet vizsgálják.

Amikor a magyar hatóságok a fegyverről és tartozékairól kérdezték a tisztet, ő azt mondta, hogy nem tudott róluk, a bőrönd egy rokonáé, aki benne felejthette azokat. A Háárec című lap szerint a tiszt családostul utazott. Őrizetbe vételéről a magyar hatóságok értesítették Izrael budapesti nagykövetségét.