Megöltek és megcsonkítottak két marhát egy zalai telepen

Vágólapra másolva!
Ismeretlen tettesek a közelmúltban kétszer is garázdálkodtak a Zala megyei Bekeháza szarvasmarha-telepén. Két állatot megöltek, kettőt pedig megcsonkítottak. A gazdaság kára csaknem egymillió forint.
Vágólapra másolva!

Két szarvasmarhát megöltek és megcsonkítottak, kettőt pedig megsebesítettek a bekeházai szarvasmarha-telepen a közelmúltban - írja internetes oldalán a Zala Megyei Hírlap. Horváth Zoltán, a tejtermelő tehéntartással foglalkozó Taxbi Kft. intézője a lapnak elmondta, hogy az első eset hat hete történt. Akkor az ismeretlen tettesek kifigyelhették az éjjeliőr mozgását, majd két vemhes üszőt többször fejbe vágtak valamilyen nehéz fémtárggyal, egy harmadiknak pedig elvágták a nyakát, majd mellső végtagjait - a jobb lapockát és a combot - levágták róla és elvitték. Menekülés közben azonban az első lábat elhagyták. A megölt állat vemhes üsző volt, a telepet vezető szakember azt mondta, a kár mintegy 730 ezer forint - mondta az intéző.

Ezen a héten, a szerdára virradó éjszaka minden megismétlődött - mondta a lapnak Horváth Zoltán. A kerítést átvágva ismét behatoltak a területre, és egy növendék üszőnek, mintegy két és félmázsás, pihenő állatnak vágták át a torkát. Ez esetben a két hátsó lábat, a combokat távolították el a testről. Az állat értéke 250 ezer forintra becsülhető, vagyis a gazdaság kára összesen csaknem egymillió forint.

A cég vezetése megtette a feljelentést, a Zalaegerszegi Rendőr-kapitányságon lopás bűntett gyanúja miatt indítottak nyomozást, az eljárás jelenleg is folyamatban van.