Forgalommal szembe menekült egy autótolvaj az M6-oson

Vágólapra másolva!
Autós üldözés után profi tolvajt fogtak a rendőrök a Pest megyei Diósdon - közölte a Független Hírügynökség. Még úgy sem tudott meglógni, hogy forgalommal szemben hajtott fel az M6-osra.
Vágólapra másolva!

A rendőrök szombaton délben, az M0-ás autóútnál akartak feltartóztatni egy sötétkék Fiatot, az autós azonban kikerülte őket és a forgalommal szemben felhajtott az M6-os autópályára - tájékoztatta a Secret Control gépjárművédelmi társaság szóvivője a Független Hírügynökséget. Az autótolvaj a belső sávban menekült, kerülgetve a szembejövőket, a rendőrök szirénázva követték. A menekülő az érdi lejárónál lehajtott a pályáról, majd a kisebb utcákon próbált eltűnni. A rendőrök időnként elvesztették a nyomát, a férfi többször lehagyta őket. A műholdas nyomkövetővel viszont sikerült megtalálni, az autót üzemeltető kiskereskedelmi áruházlánc ugyanis flottafelügyeleti rendszert építtetett bele.

A tolvaj végül Diósdon, a Lajos utcában beszorult, amikor egy autó elállta az útját. Amikor a rendőrök utolérték, kiugrott a kocsiból és elszaladt. A rendőrök utána futottak, és egy helyi ember segítségével, annak autójával utolérték, megállították és megbilincselték. A tolvaj profi volt, az autóról előbb leszedte az áruházlánc emblémáit, majd a rendszámot spanyolra cserélte.