A rendőrség feljelenti a jogsértő Andrássy úti tüntetőket

Vágólapra másolva!
A két rendvédelmi szervezet szombaton kezdődött tüntetésén a rendőrség szerint több jogsértés történt, ezért a hatóság megteszi a szükséges lépéseket.
Vágólapra másolva!

"A szombati szakszervezeti rendezvényen több jogsértés történt, ezek elemzése és az elkövetők elleni feljelentések elkészítése még folyamatban van" - közölte szombaton kora este a rendőrség.

A rendezvényt a rendőrség dokumentálta, így ha valaki a rendezvényen tanúsított magatartásával jogsértést követett el, azzal szemben a rendőrség a megfelelő eljárást kezdeményezni fogja.

A Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége (FRDSZ) és az egész héten tüntető Rendészeti és Közigazgatási Dolgozók Szakszervezete (RKDSZ) szombaton kezdte meg 24 órásra tervezett demonstárcióját. A rendvédelmi dolgozók az ellen tiltakoznak, hogy a kormány márciusban bejelentett intézkedéscsomagja, a Széll Kálmán-terv megszüntetné a korkedvezményes nyugdíjukat. A honlapjukon szereplő felhívás szerint azt szeretnék elérni, hogy változatlan feltételekkel vonulhassanak nyugdíjba, heti 40 óra munkavégzés felett ne lehessen ellenőrzés nélkül munkára kötelezni őket, és béremelést, valamint korszerű védő- és munkaeszközöket is szeretnének.

Az [origo] helyszíni tudosítása szerint szombaton délelőtt több ezer rendőr, katona, tűzoltó, börtönőr és vámos indult el a Hősök teréről a Kossuth térre, hogy tiltakozzon a korkedvezményes nyugdíj tervezett eltörlése ellen. A tüntetők békések voltak, de a menet végén vonuló tűzoltók már a Kodály körönd környékén füstbombákat kezdtek dobálni, és megpróbálták kinyitni az utcai tűzcsapokat. A menetet biztosító egyenruhás rendőrök úgy igyekeztek ezt megakadályozni, hogy beálltak a tűzcsapok elé. Mire a menet az Oktogonhoz ért, minden csap mellett állt rendőr, de addigra a tűzoltók a Hősök terétől az Oktogonig minden tűzcsapot kinyitottak, és közben folyamatosan füstbombákat dobáltak. Az [origo] tudósítója kaotikus, de nem feszült helyzetről számolt be. A tűzoltók vidámak voltak, fényképezkedtek a tűzcsapokat védelmező rendőrökkel.