Vágólapra másolva!
Tanúként hallgatta ki a Központi Nyomozó Főügyészség pénteken a volt szociális és munkaügyi minisztert a moszkvai ingatlanüggyel kapcsolatban. Szűcs Erika a meghallgatás után a Hír Tv-nek azt mondta, nem emlékszik ingatlannal kapcsolatos napirendi pontra a dobogókői kormányülésről.
Vágólapra másolva!

Szűcs Erika volt szociális és munkaügyi minisztert is tanúként hallgatta ki a moszkvai ingatlanüggyel kapcsolatban a Központi Nyomozó Főügyészség pénteken - hangzott el a Hír Tv déli híradójában. A volt miniszter a Hír Tv-nek a dobogókői kihelyezett kormányüléssel kapcsolatban azt mondta, nem emlékszik az ingatlannal foglalkozó napirendi pontra, sem annak előterjesztőjére.

Magyarázata szerint egy kétnapos szakmai tanácskozás is volt a kormányülés mellett, neki arra kellett javaslatokat beterjesztenie a szociális rendszer átalakításáról. Szűcs Erika azt mondta, később sem értesült az ügyről, mert minisztériumának nem volt köze az eladáshoz.

Csütörtökön Bajnai Gordon korábbi miniszterelnököt is kihallgatta az ügyészség a moszkvai kereskedelmi képviselet eladása miatt - közölte Bajnai titkársága. Bajnait arról a 2008. júniusi kormányülésről kérdezték, amelyen szóba került az épület eladása, Bajnai ekkor gazdasági miniszter volt a Gyurcsány-kormányban.

A 17 ezer négyzetméteres, az orosz kormánynegyed közelében fekvő épület eladását a magyar kormány 2005 novemberében kezdte előkészíteni. A későbbi vevő, a Diamond Air a 2008 márciusában megkötött szerződésre hivatkozva utalta át a 4 milliárd forintos vételárat. Mivel ezt a szerződést nem előzte meg pályáztatás, az eljárást megismételték, a zártkörű pályázatot a korábbi vevő nyerte meg. Az ügyészség gyanúja szerint, ha szabályosan adták volna el az ingatlant, akkor legalább 6 milliárd forinttal többért lehetett volna értékesíteni az épületet.

Az [origo]-nak a moszkvai ingatlanügyről szóló cikkeit itt olvashatja.