Egy egész családot gyanúsítanak dílerkedéssel Nyíregyházán

Vágólapra másolva!
Összesen mintegy 750 ezer forint értékű kábítószert foglaltak le a kommandósok Nyíregyházán egy családnál. A gyanú szerint az apa, az anya és a lányuk együtt árulta a drogot, amelyből a lakás minden pontján találtak valamennyit a rendőrök.
Vágólapra másolva!

Szinte minden helyiségben, a gyerekszobában, a hálóban, a vécében és a hűtőben is találtak kábítószert a rendőrök egy nyíregyházi családnál, amelynél csütörtök este tartott házkutatást a Nyíregyházi Rendőrkapitányság akciócsoportja. A drogterjesztéssel gyanúsított család lakásában két karonülő kisgyermek és több más személy, köztük valószínűleg vásárlók is tartózkodtak - közölte a rendőrség a honlapján. Amikor a nyíregyházi kommandósok behatoltak a lakásba, a gyanúsítottak megpróbálták lehúzni a vécén a drogot.

A házkutatás során - amelyben részt vett a szabolcsi rendőrség welsh-terrierje, Ropi is - összesen 190 gramm marihuánát, 50 gramm ecstasy tablettát, valamint számos más, kábítószer nyomait tartalmazó, illetve annak porciózásához használatos eszközöket foglaltak le.

A 37 éves férjet és feleségét őrizetbe vették, és kezdeményezik előzetes letartóztatásba helyezésüket. A 15 éves lányuk - aki a jelenlegi adatok szerint nemcsak a kábítószer-terjesztésében segédkezett, hanem maga is fogyasztotta a drogot -, valamint a vásárlók szabadlábon védekezhetnek.

A lefoglalt, az elsődleges becslések alapján mintegy 750.000 forint feketepiaci értékű anyagokat további szakértői vizsgálat alá vetik - közölte a rendőrség.