Megfenyegették a vádlottak, állítja a romagyilkosságok koronatanúja

Vágólapra másolva!
A romagyilkosságok koronatanúja attól tartott, hogy az ügy harmadrendjű vádlottja, P. Zsolt megöli, ha beszél a tiszalöki gyilkosság utáni éjszakáról. F.-né Ny. Éva segített a négy vádlottnak, miután az autójuk elakadt a sárban, elmondása szerint ezután többször bántalmazták és halálosan megfenyegették - írja a csütörtöki Népszabadság.
Vágólapra másolva!

Megszólalt a romagyilkosságok elsőrendű vádlottja, K. Árpád szeretője, aki a tiszalöki gyilkosság után segítette a romagyilkosság négy vádlottját, miután azok autója elakadt a sárban - írja a csütörtöki Népszabadság. F-né Ny. Éva elismerte, hogy segítette a férfiakat, de a Pest Megyei Főügyészség szerint nem vádolható bűnrészességgel.

Korábban a nő üzemeltette a debreceni Perényi 1. zenei klubot, ahol K. Árpád, majd később társai is munkát kaptak. A romagyilkosságok vádlottjainak fegyverei elfogásuk után erről a szórakozóhelyről kerültek elő, itt fogták el a vádlottakat is. Ny. Éva elmondta, hogy korábban a Magyar Gárda avatására és egy budapesti melegfelvonulásra is ő fuvarozta a K. fivéreket - írja a lap.

A nő a tiszalöki gyilkosság utáni éjszakáról, amikor a négy vádlott autója elakadt a sárban a Keleti-főcsatorna mellett, azt mondta, hogy meglepte K. Árpád hívása, mert a férfi sosem szokott vadászni vagy horgászni, a nő elmondása szerint ez után az éjszaka után kezdett el félni a vádlottaktól.

"Úgy éreztem, valami olyasmiről szereztem tudomást, amiről nem lett volna szabad. Árpiék viselkedéséből arra következtettem, hogy megbánták, hogy nekem szóltak. Árpi többször is bántalmazott. Azt mondták, erről az esetről nem beszélhetek senkinek, mert ha igen, ki fogják tépni a nyelvemet. Nap mint nap az ujjukat a fejemhez tartották, szimbolizálva, hogy így fognak pisztolyt tartani a fejemhez" - mondta. K. Árpád állítása szerint azzal fenyegette, hogy meg fog halni. "Árpi több alkalommal kijelentette, hogy az életem csak addig fog tartani, amíg az övé, ne izguljak, megvan az emberem, de az nem ő, mert ő szeret engem " - idéz a nő rendőrségi vallomásából a lap.

A nő számára a kislétai gyilkosság után vált bizonyossá, hogy a vádlottak "valamilyen szinten benne vannak. De nem akartam elhinni, hogy Árpi gyereket ölt." Ny. elmondta, hogy a kislétai gyilkosságot követő hétvégén "Árpi állt a hátam mögött, Dezső hátulról elkapta a nyakamat, és kérdezte: tudod-e, hogyan kell kihúzni a nyelvedet a torkodon? Ekkor rögtön az jutott eszembe, hogy Dezső az én emberem." Dezső a gyilkosság harmadrendű vádlottjának, P. Zsoltnak a beceneve - írja a Népszabadság.

A romagyilkosságokról mindent egy helyen, az [origo] aloldalán, itt olvashat.