Jogerős a trágár fideszes polgármester büntetése

Vágólapra másolva!
Jogerőre emelkedett Tarr Lajos volt lökösházi fideszes polgármester egy év próbára bocsátása, akit azért büntettek meg, mert trágár szavakkal dobta ki szobájából az általános iskola akkori igazgatóját, a jelenlegi polgármestert.
Vágólapra másolva!

A fellebbezés visszavonása után a napokban jogerőre emelkedett az elsőfokú bíróság korábbi ítélete, amely szerint Tarr Lajos volt lökösházi fideszes polgármester bűnös tettleges becsületsértés bűntettében - mondta a Független Hírügynökségnek a sértett, Szűcsné Gergely Györgyi, a város új (független) polgármestere.

A Gyulai Városi Bíróság első fokon tavaly novemberben mondta ki Tarr Lajos volt lökösházi fideszes polgármester bűnösségét, akit 2009 nyarán polgármesteri minőségében, hivatali szobájában bántalmazta Szűcsné Gergely Györgyi akkori általános iskolai igazgatót, önkormányzati képviselőt.

"Takarodj ki innen, te, faszfej!" - ezzel a mondattal dobta ki irodájából még 2009 nyarán Tarr Lajos Szűcsné Gergely Györgyit. Az esetnek szem- és fültanúja volt, akinek a vallomását bizonyító erejűnek fogadta el az elsőfokú bíróság, amely egy év próbára bocsátotta polgármesteri széket tavaly októberben elvesztő Tarrt.

A bíróság súlyosbító körülményként értékelte, hogy tettét Tarr polgármesterként, saját hivatali szobájában követte el. Az elsőfokú ítélet után a volt polgármester fellebbezést jelentett be, de nem sokkal a soron következő, április 19-i másodfokú per előtt visszavonta, így a Gyulai Városi Bíróság korábbi ítélete jogerőre emelkedett.