Egy tanú szerint többen próbálták kimenekíteni Cozmát, mielőtt meggyilkolták

Vágólapra másolva!
Többen próbálták meg elrángatni Marian Cozmát meggyilkolásának éjszakáján a Patrióta lokál előtti utcáról - mondta egy tanú a Cozma-ügy csütörtöki tárgyalásán. A vallomások szerint a kézilabdázót látták kimenekülni a szórakozóhelyről, de mire utolérték, már valaki szíven szúrta az utcán.
Vágólapra másolva!

Többen igyekeztek elrángatni a helyszínről Marian Cozma veszprémi kézilabdázót meggyilkolásának éjszakáján - mondta az egyik tanú csütörtökön a Veszprém Megyei Bíróságon. A tanú a szórakozóhelyen tartózkodott a gyilkosság éjszakáján, akkor ment fel telefonálni az alagsori diszkóból, amikor többen kitódultak az utcára. A tanú a Patriótával szomszédos ír söröző teraszán állt és telefonált, amikor látta, hogy az utcára kiérkező Marian Cozmát többen igyekeznek elrángatni a helyszínről - áll a nyomozati vallomásban.

A tanú az utcán kitört verekedést nem látta, mert a bátyja hívta telefonon, és arra kérte, távozzon a helyszínről. A férfi ezt meg is tette, de azt még látta, hogy öt-tíz férfi kerget valakit. R. Sándor, az ügy elsőrendű vádlottja a tanúvallomásra azt mondta, erős a gyanúja, hogy a tanú részt vett az utcai verekedésben egy nála erősebb testalkatú férfival együtt.

A tanácsvezető bíró csütörtökön ismertette az MKB Veszprém egyik kézilabdázójának írásban tett vallomását is. A vallomás szerint a tanú látta a Patriótába beözönlő csoportot, neki valaki szólt, hogy menjenek el a helyről, mert balhé várható. A kézilabdázó a bárpult közelében egy sarokban állt, csak annyit látott a diszkóban kirobbanó verekedésből, hogy Marian Cozmát többen támadják, és székkel is ütik. Látta azt is, hogy Marian Cozma menekül ki a diszkóból, de mire a tömeg után ő is fel tudott menni a lépcsőn, egy szembejövő lány már azt mondta neki, hogy Cozmát kint szíven szúrták.

Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott tagját 2009. február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt. A segítségére siető társait, a szerb Zarko Sesumot és a horvát Ivan Pesicet életveszélyesen megsebesítették. Az emberölés ügyében hét ember ellen emeltek vádat.